In de eerste aflevering/hoofdstuk krijg je een beetje een beeld over wie ik ben als therapeut en als persoon. Alsook geef ik een beknopte voorstelling van mijn visie op het ouderschap en hoe dit vaak aan bod komt in therapie onder invloed ook van de huidige maatschappij(druk). Waarom geloof ik dat het eeuwenoude gezegde 'it takes a village to raise a child' niet zo ouderwets is? Waarom is wa(o)uwderschap ontstaan en hoe is dit niet de zoveelste theorie met een stappenplan over ouderschap. Maar het is een visie over hoe we samen jouw eigen persoonlijke 'theorie' voor je gezin kunnen uitdenken.
In de tweede aflevering vertel ik over hoe we in (ouder-kind)relaties vaak hervallen in patronen en hoe kunnen we de minder gunstige patronen proberen ombuigen. Alsook verklaar ik mijn visie over het nut en de invulling van straffen en time-outs.
Waarom vind ik communicatie zo belangrijk en wat verstaan we daar net onder? Hoe kunnen we invloed uitoefenen op patronen en intergenerationele trauma's. Want het is immers nooit te laat voor verandering. Er zijn zoveel kansen tot verandering.